Ξενάγηση στην Έκθεση Εικαστικών Τεχνών

To περιοδικό Θέματα Παιδείας προγραμματίζει την Κυριακή 12 Φλεβάρη στις 12μ., ξενάγηση στην Έκθεση Εικαστικών Τεχνών με θέμα

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, 1950-1974

που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Λεωνίδου και Μυλλέρου, Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο).

Όπως όλες οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν. Αρκεί να δηλώσετε συμμετοχή

στο τηλέφωνο του περιοδικού: 210-8213430

eikastikes-02-2017

Η ξενάγηση του περιοδικού είναι συνέχεια της προηγούμενης, στην Έκθεση Εικαστικών Τεχνών που είχε παρουσιαστεί παλιότερα με θέμα την Αντίσταση της περιόδου μέχρι το 1967. Και γι’ αυτήν την έκθεση το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας απευθύνθηκε σε συλλογές και Μουσεία, καθώς και σε ιδιώτες, για έργα καλλιτεχνών που πια δεν βρίσκονται στη ζωή, καθώς και με ανοιχτή πρόσκληση στα μέλη του. Έτσι στην τωρινή έκθεση θα δούμε έργα 151 καλλιτεχνών που φιλοτεχνήθηκαν από τη μεταπολεμική περίοδο μέχρι και τη μεταπολίτευση. Πιο συγκεκριμένα εκτίθενται έργα:

1. Εικαστικών καλλιτεχνών της περιόδου 1950-1974 που να έχουν ζήσει οι ίδιοι στα γεγονότα και έχουν φιλοτεχνήσει εκείνη την εποχή έργο με βάση τα γεγονότα αυτά (πολιτικές διώξεις, εκτελέσεις, φυλακές, εξορία, πολιτική προσφυγιά, κ.ά.).

2. Εικαστικών καλλιτεχνών αυτής της περιόδου (1950-1974) που να έχουν ζήσει οι ίδιοι στα γεγονότα, αλλά για λόγους φυλακίσεων, εξοριών κλπ, δεν κατάφεραν να έχουν εικαστικό έργο μέσα σε αυτή την περίοδο αλλά αργότερα.

3. Εικαστικών καλλιτεχνών που για κάποιο λόγο δεν ήταν στην Ελλάδα την συγκεκριμένη περίοδο (που ζούσαν στην πολιτική προσφυγιά, εξορία ή και αυτοεξορία), αλλά έχουν δημιουργήσει έργο μέσα σε αυτήν την περίοδο, που να αφορά τα γεγονότα 1950-1974.

 

Περισσότερα...

 

 Κυκλοφόρησε το τεύχος Θέματα Παιδείας 57-60

tef57-60

 

tef57-60b

 

 

Αναζητήστε τώρα τα Θέματα Παιδείας

 

  • στο περίπτερό του περιοδικού στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή
  • στο βιβλιοπωλείο “Σύγχρονη Εποχή” και σε άλλα κεντρικά βιβλιοπωλεία
  • στους ανταποκριτές και συνεργάτες μας σε όλη την Ελλάδα
  • Επικοινωνία στο τηλ. 210-8213430, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και πληροφορίες στην ιστοσελίδα
  • Ετήσια συνδρομή: 18€- Δίχρονη: 35€ - Φοιτητική: 15€ Τιμή τεύχους: μόνο 5 €.

tefhos53-56-b

Αγαπητοί αναγνώστες

Αν θέλετε να λαμβάνετε τα Θέματα Παιδείας στην ώρα τους, γίνετε συνδρομητές. Υπενθυμίζουμε ότι το περιοδικό μας δε δημοσιεύει διαφημίσεις και δεν έχει άλλους χορηγούς από τους αναγνώστες του. Ενισχύστε την προσπάθειά μας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ